Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіВесілля

Переглядів 1500

Весільний макіяж. Експерименти з образом

Весільний макіяж. Експерименти з образом
Прокинувшись вранці і мимохідь зазирнувши у дзеркало, ми ловимо себе на думці: «Вчора був найщасливіший та найбільш хвилюючий день у моєму житті. Так, я була неперевершена!» Напевно затрачені зусилля вартували того, щоб у довгоочікуваний день свого весілля виглядати просто божественно. Щоб святкові спогади назавжди залишились казковими та незабутніми необхідно ретельно підібрати свій весільний образ і успішно його відтворити.
Весільний макіяж – важливе доповнення зовнішнього образу нареченої. Це та родзинка цілісного образу, яка висуває на перший план індивідуальність нареченої, підкреслює природну красу жінки, робить її неповторною. Макіяж у день весілля повинен бути комфортним для його володарки, додавати впевненості і не викликати жодних сумнівів. В даному випадку потрібно досягти гармонії образу, вдалого поєднання весільної сукні, зачіски, аксесуарів і навіть букету нареченої.
Кожна наречена у такий важливий день прагне виглядати якнайкраще, а це, в свою чергу, тягне за собою  багато вагань. Полегшити пошуки, вибрати довершений стиль допоможуть професійні візажисти-стилісти, які врахують усі ваші побажання та запропонують власні ідеї нового образу. Хоча, якщо Ви впевнені у своїх силах, можете, озброївшись рекомендаціями  і  власним хорошим смаком, самостійно створити бездоганний весільний макіяж.
До дня весілля ще достатньо часу, тому перевіряйте на собі різні види макіяжу.  Щоб підкреслити свою природну красу та обмежити використання кольорових акцентів, почніть з натурального макіяжу. Якщо такий варіант для Вас трішки невиразний, спробуйте додати кілька ніжних, проте помітних барв – це додасть чіткості образу і не позбавить його романтизму. Можете зупинитись на класичному варіанті, некрикливих, спокійних кольорах, підкресливши красу очей та натуральність губ. А якщо Ви смілива прихильниця епатажу, спробуйте  створити драматичний образ з вкрапленнями екстравагантності, шику, вечірнього блиску, але, звичайно, в міру. Окрім власних побажань при виконанні  візажу  та виборі кольорової гами, обов’язково зверніть увагу на відтінок шкіри, колір  волосся, очей, а також на відтінок весільної сукні, щоб не викликати дисгармонії. Але важливо не тільки правильно обрати та створити весільний макіяж, треба ще врахувати деякі нюанси:
  • весільний макіяж повинен виглядати однаково вишукано при денному та вечірньому освітленні;
  • не розтікатись (використовуйте лише якісні та перевірені косметичні засоби);
  • виграшно відображатись на фотографіях.
Хоча на перший погляд може здатись, що забагато стоїть вимог, та, думаю, проекспериментувавши кілька разів, у Вас все вийде.
Для початку розглянемо, які засоби декоративної косметики стануть у пригоді для створення весільного макіяжу. Звичайно пам’ятаємо, що перед нанесенням косметики обличчя повинно бути очищене та зволожене. Зокрема, в косметичному  арсеналі бажано мати:
 
  • базу під макіяж (основу під макіяж) - засіб для декоративного макіяжу, який допоможе вирівняти загальну текстуру шкіри обличчя та підготувати його для подальшого зручного нанесення тонального засобу і засобів декоративної косметики, а також дозволить закріпити та зберегти на тривалий час створений  макіяж, надасть шкірі легкого сяйва;
  • тональний засіб – замаскує недоліки шкіри, вирівняє колір обличчя. Його вибираємо при денному освітленні, ідентично до відтінку шкіри;
  • пудру - зафіксує нанесений тональний засіб, позбавить шкіру обличчя жирного блиску. Найкраще обрати прозору пудру легкої текстури;
  • олівець для брів або тіні – використовуємо для підкреслення форми брів, попередньо їх відкоректувавши;
  • тіні – можемо обирати різної текстури та з різними ефектами (матові, атласні, мерехтливі), їх можна майстерно поєднувати. А за допомогою тонкого пензлика вони послужать підводкою для очей;
  • олівець-підводку –  підкреслить контур очей, хоча використовується не завжди. Іноді для м’якості погляду краще замінити його тінями;
  • туш – обираємо об’ємну, підкручуючу або видовжуючу, виходячи від потреб вій. Якщо Ви сентиментальна людина і сліз щастя не уникнути – скористайтесь водостійкою тушшю. Кольорову туш для весільного макіяжу краще не використовувати. Ефектності погляду додадуть накладні вії;
  • рум’яна  –  підкреслять овал обличчя; ідеально наносити легкі, ніжні, напівпрозорі відтінки, які нададуть свіжості образу нареченої.  Використання темних та насичених кольорів краще обмежити;
  • помаду –  підбираємо відповідно до кольорової гами макіяжу та відтінку шкіри, надаємо перевагу стійким. Ніжності весільному образу придасть легкий, сяючий блиск для губ.
  ДОТИК СОНЦЯ. СЯЮЧИЙ МАКІЯЖ НАРЕЧЕНОЇ.
Блискучий, сяючий макіяж з ефектом легкої засмаги прекрасно підійде до будь-якої зовнішності, красиво пасуватиме як брюнеткам, так і блондинкам. Такий макіяж виглядає сучасно, ефектно, додаючи нареченій грайливої звабливості. Дуже часто жінки напередодні весілля ходять у солярії, приймають сонячні ванни, використовують креми для штучної засмаги, щоб досягти бронзового відтінку шкіри.
Щоб підкреслити свою засмагу легким сяйвом або створити сяючий ефект на своїй, хоч і трішки блідій шкірі, скористайтесь засобами, в склад яких входять  світловідбиваючі та мерехтливі частинки. До них відносяться:
  • шиммери, що містять дрібні блискітки, які перемішані з тальком та пігментами, зустріти їх можна в кремах або пудрі. Наносять такі косметичні продукти на центр чола, а також на область вилиць, підборіддя. Крім цього їх можна використовувати для макіяжу очей під бровами. Ділянки, на які нанесли шиммер не потрібно припудрювати;
  • бронзери (бронзати), які окрім мерехтіння нададуть шкірі додатково засмаглого вигляду.  Відтінок бронзера ретельно підбирайте під колір шкіри, тому перед купівлею обов’язково протестуйте продукт.  Бронзери бувають у виді крему, стіку, пудри, рум’ян, олійок, а також тіней.  Для весільного макіяжу бронзери  потрібно використовувати дуже акуратно і також на окремі зони обличчя. Для більш ефектного вигляду застосовуйте такі продукти і для тіла, наносячи їх легкими рухами та у невеликій кількості на область шиї, зону декольте, плечі. Особливо неперевершено буде виглядати делікатна засмага та сяйво тіла на фоні білосніжної весільної сукні;
  • люменайзери, які створять на шкірі нареченої легкий ефект сяйва і привабливий перелив на сонці. Такі засоби містять дуже дрібні світловідбиваючі частинки, переважно золотистого відтінку. Доволі часто люменайзери можна придбати у вигляді пудри.
Загалом, для засмаглої шкіри ідеально підійдуть бронзові, золотисті та мідні тони, а для блідої краще використати засоби з холодним рожевим або бежевим мерехтінням. Природніше виглядатимуть косметичні засоби з дуже дрібними блискітками. І пам’ятайте, якщо вирішили використати засоби з ефектом сяйва для весільного макіяжу, то наносіть їх дуже економно на окремі ділянки. Якщо будете застосовувати пудру для обличчя з мерехтінням – робіть нею лише бліки, не накладайте на все обличчя. І ще, не використовуйте одночасно мерехтливу пудру, такі ж тіні і бронзовий сяючий блиск, весільний макіяж повинен бути вишуканий, нам не потрібно, щоб все обличчя виблискувало, до того ж і для фото це буде зайвим.
    ПРИРОДНА ЧАРІВНІСЬ.
Одним із варіантів весільного макіяжу є натуральний макіяж нареченої – витончений, непомітний, але той, який зроблений зі смаком і підкреслює усі принади жінки. За допомогою нього можна передати натуральність обличчя нареченої, свіжість, виграшно відтінити її красу. Мета натурального макіяжу – візуально досягти майже абсолютної відсутності декоративної косметики на обличчі і висунути на передній план природну красу. Якщо Вам це вдалось, тоді це майстерно виконаний макіяж. Наречений, а також гості не залишать поза увагою Ваш натуральний образ. Для виконання такого макіяжу знадобляться м’які відтінки бежевого, шампаню, капучіно, карамелі, а також ніжні тони спокійного рожевого.
Натуральний макіяж стане чудовим доповненням до легкої весільної сукні, що необтяжена багатьма шарами тканин та візуально важким корсетом, а також до розпущених злегка підкручених локонів волосся, які вільно спадають по плечах та спині. Відмовтесь від громіздкої біжутерії, масивних діадем, наречена повинна виглядати свіжо. Невеличкий, проте вишуканий букет з квітів ромашок, хризантем, волошок чи конвалій довершить Ваш образ.
 
ВИШУКАНА КЛАСИКА
Класичний макіяж найбільш розповсюджений варіант весільного макіяжу, ідеальним доповненням до якого стане традиційна білосніжна сукня або сукня з легким відливом світлих відтінків, а також класична елегантна зачіска з діадемою або популярними сьогодні живими квітами. Головне завдання у класичному макіяжі нареченої – акцентувати увагу на очах або губах. Ефектно в даному випадку чітко виділити форму очей, наблизивши її до ідеальної мигдалевидної, а також підсилити їхній природний колір і лише злегка підкреслити губи, використавши неяскраву палітру. Для макіяжу очей підберіть кілька відтінків одного кольору і створіть ними красивий перехід з хорошою розтушовкою.
Використання великої кількості блиску на обличчі буде недоречним, порцію сяйва можна сконцентрувати у прикрасах нареченої – елегантних сережках та підвісці. Весь образ нареченої повинен бути витриманий в класичному стилі, окрім сукні, зачіски, аксесуарів, зверніть увагу на свій весільний манікюр, прекрасним рішенням стане створення класичного френчу з легким рожевим відливом або ніжним бежевим, прозорим молочним відтінком.
 
СТИЛЬНІ НОТКИ ЕКСТРАВАГАНТНОСТІ
Оскільки наречена вирішила вразити всіх своїм екстравагантним виглядом, то потрібно зупинитись і на відповідному до загального образу макіяжі. В такому випадку весільний макіяж набуває рис вечірнього. Якщо Ваша зовнішність дозволяє подібні експерименти, тоді пробуйте створити ефектний макіяж, використовуючи сміливі кольори, насичені палітри. На Ваш вибір: глибокий синій, фіолетовий, благородний смарагдовий, або ж яскравий персиковий, насичений рожевий, чи загадкова графітова димка і кілька накладних пучків війок для таємничого погляду. Можна, навпаки, привернути увагу до губ, використавши правильний відтінок червоної помади або блиску, від холодних відтінків бордо та малинового до теплих коралового, макового, теракотового (ефектно продублювати цей колір у квітковій композиції). Не старайтесь однаково сильно підвести очі та губи, з будь-яким варіантом макіяжу Ви маєте залишитись стильною нареченою, тому не потрібно багато блиску, помпезності та крикливості на обличчі.
Все ж залишились при думці епатувати –  тоді врахуйте, що образ має бути довершеним. Це стосується неординарної, нетрадиційного кольору і розкішної форми весільної сукні, цікавої зачіски, екзотичного букету і стильних оригінальних аксесуарів. Не залишіть поза увагою свого нареченого, додавши до його образу екстравагантну деталь.

Проте, вибираючи весільний варіант макіяжу, не поспішайте наздогнати модні тенденції, вибирайте те, що є найближчим для Вас. Врахуйте свій смак, прислухайтесь до порад фахівців і в день весілля Ви будете чарівні!  
 
  Автор: Дубленич І. www.beauty.lviv.ua
Додати в Twitter

Фото ↴

Всього: 1

Коментарі
Олеся 29.09.2009

Цікаво та доступно написано. Дякую за статтю.

Любов 08.12.2009

Оля 14.12.2009

14.12.09.Фотографії-СУПЕР!!!!!!!!!!!