Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіЮвілеї, дні народження

Переглядів 7874

Ювілеї, дні народження

            За останні кілька років, у зв’язку з ростом рівня життя, люди почали активніше та гучніше святкувати дні народження та ювілеї. Ви, цілком логічно запитаєте, а яка між ними різниця? Дуже просто: ювілей – це день народження коли присутня «кругла» дати. Де кругла дата не присутня – це не ювілей, а день народження.

            Але, з власного досвіду скажу що, святкують практично всі дати окрім однієї. Наразі не доводилося працювати на сорокарічному ювілеї. Говорять, що це відчутний віковий перехід, де до цього дня говорили «йому тільки тридцять …..», а наступного дня кажуть «він уже п’ятдесятку розміняв».

            Жінки починають святкувати свої ювілеї значно пізніше. Коли вже багато досягнуто: відповідна посада у престижній фірмі чи державній установі, діти вже одружені і починають «підкидати» внуків на виховання.

            Чоловіки ж ладні святкувати мало не кожних півроку. Але активно починають цей процес з першого ювілею – з тридцяти років.

            Але всі, хто вирішує відсвяткувати свій день народження більш-менш гучно, наражаються на одне запитання. Як об’єднати за одним столом родину та співробітників? Адже у них і бачення ювіляра чи ювілярки інше і теми для розмов, здебільшого, протилежні.

            Ось тут і виникає питання тамади. Адже об’єднати дві, три, чотири та більше окремих «клубів за інтересом» в одну велику компанію – це його пряме завдання. Він зробить це ненав’язливо та органічно. Він, також, може підказати загальну тему вечірки, порадити чи то «живих» музикантів, чи то діджея, запропонувати антураж оформлення чи запросити артистів різних жанрів. Адже, просто зібрати гостей, нагодувати їх та напоїти можна й дома.  А внести в святкування якусь родзинку, придумати якийсь оригінальний хід – це до тамади.

            Одним з таких прикладів можу навести ювілей фаната «Beatles». Зал ми оформили платівками та фотокартками виконавців цього гурту. Центральним елементом став вдалий фотомонтаж на якому ювіляр був ще одним учасником цього легендарного гурту. Окреме місце зайняв великий, майже, антикварний програвач платівок. З нього фоном лунала музика з платівок у виконанні «Beatles» з характерним потріскуванням. Костюми музикантів були максимально подібні до оригінальних концертних костюмів «легенди». Весь конферанс був побудований за принципом історіографії. Ці всі приготування ми з дружиною ювіляра здійснювали у великій таємниці. Реакція ювіляра перевершила всі наші сподівання. І ця тематика стала першим об’єднуючим всіх гостей фактором.

            Тому дуже важливо вдало підібрати як темп вечірки, так і її тематику, підібрати відповідне музичне оформлення та наповнення артистичними виступами.

Додати в Twitter

Фото ↴

Всього: 2