Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіВесілля

Переглядів 2454

Як вибрати тамаду?

Сьогодні у світі не часто зустрічається весілля, на яке б не був запрошений тамада. Львів у цьому плані не є виключенням. Весільний тамада у Львові - професія шанована і популярна, вибір великий, тож як молодятам не розгубитися і зробити правильний вибір?

 

Рідко яка птаха долетить до середини Дніпра, рідко який тамада не публікує статтю «Як вибрати тамаду». Хтось це робить щоб допомогти молодятам в виборі, хтось – щоб переконати всіх у безальтернативності своєї кандидатури… Я, звісно, намагатимусь досягти першої мети, а друга, переконаний, досягнеться «в процесі».

 

Вік тамади

 

Для справжнього професіонала вік не має значення, однією з важливих якостей такого тамади є вміння бути «на одній хвилі» з гостями, тож питання "скільки йому років?" у вас навіть не виникне. Однак «зеленому шмаркачу» на «дорослому» весіллі важко буде завоювати увагу гостей, а дідусь з валідолом не зможе якісно розважити молоду публіку.

 

Володіння мовою тамади

 

Багато людей (і тамади в т.ч.), вважають себе поліглотами, бо знають як буде «дякую» на декількох мовах і «володіють» російською, бо чують щодня її по телевізору. Звісно, цих знань не достатньо, щоб якісно провести весілля. Тому, якщо на вашому весіллі буде багато іноземних гостей і вам важливо, щоб тамада вільно спілкувався з ними (російською, польською, угорською і т.д), то не соромтесь влаштувати ведучому іспит з знання мови. Я досконало володію українською, посередньо – російською, англійською - на рівні слів «долларс» і «сенькю». Причому, саме в такому порядку :)

 

Апаратура тамади

 

Тамади за технічною «фаршированістю» поділяються на «скромних» і «нескромних». «Нескромний» приїде своїм транспортом із своєю апаратурою і своїм звукооператором, який контролюватиме якість і гучність звуку. «Скромний» приїде з клаптиком паперу і жалісливими очима. Маєте бажання забезпечувати його апаратурою і замовляти йому таксі – на здоров’я, але як правило молодятам це не цікаво. 

 

Вартість послуг тамади

 

Тамада-початківець станом на сьогодні коштує від $100, досвічений тамада - $300-$500, «мєстні звьозди» - $600-$700, «звьозди з тілівізора» - $1000 і більше. Давати поради тут складно, не завжди дешево – це погано, не завжди дорого – це якісно. Якщо вам треба вразити гостей шиком – чудово підійде «TV-Тамада» – всі його впізнають і довго ще будуть згадувати, що мегазірка ощасливила їх своєю присутністю. Якщо ж ви не володієте мережею заправок і ваша наречена не Періс Хілтон, краще орієнтуватись на середню цінову категорію, вибирати є з кого.

Далі буде...

 

Юрій Бульбах, тамада. Львів.

 

www.tamada.pp.ua

Додати в Twitter


Коментарі
Роман Метельський 18.06.2012
roman


Не зі всім погоджуюсь, але багато вірних моментів.


марія 04.04.2013

хороші поради для молодят

dimlviv 14.04.2013

Добре сказано на одній хвилі з гостями, а то є такі тамади що зовсім не на тій хвилі і гості вже тільки чекають ну коли вже він помовчить)))

Свитлана 07.06.2013

Так,правда,я гостювала на такому весiллi...Тамадами були двое...я так i думала,як пан dimlviv помiтив.А ще,коли мени захотилося поспiвати мене зразу чемно попередили;"А в нас на весилли не спивають!!!

Олександра Андрієвська 12.11.2014
andralex


Погоджуюсь. Правильно все написано.