Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіВесілля

Переглядів 1165

Рукавички для нареченої

 

Наречена повинна бути бездоганною, неповторною, оригінальною. Для цього й існують різні фасони весільних суконь, весільні аксесуари, весільна біжутерія. Поговоримо детальніше про аксесуари, точніше про весільні рукавички. Зазвичай цей атрибут весільного туалету може доповнювати його, а може і ні. Все залежить від стилю весільного вбрання.

       Вперше жінки почали використовувати рукавички саме як прикраси ще в XI столітті. Тоді з'явилися шовкові або шкіряні білі рукавички довжиною до ліктя. З тих пір різноманітність моделей рукавичок істотно збільшилася: короткі мереживні або шовкові довгі - головне гармонійно поєднувати матеріал рукавичок з матеріалом весільного плаття, і тоді на весільних фото чи весільному відео ви будете виглядати бездоганно. Довжина ж рукавичок безпосередньо пов'язана з довжиною та формою рукава:

  • до сукні з коротким рукавом або взагалі без рукавів чудово підійдуть рукавички вище ліктя;
  • сукню з довгим рукавом можна поєднувати з короткими рукавичками не вище зап'ястя.

     Тканину для весільних рукавичок використовують різну: шифон, газ, муар, ситець, легку бавовну, мережива - такі рукавички не дуже підходять для зимового весілля, зате влітку - в самий раз. Взимку слід вибирати більш щільні тканини - оксамит, тафта, жакард, креп, тканини з вибитим малюнком і різні багатошарові матеріали.

       Ще в давнину рукавички королів і вищого духовенства багато прикрашалися золотом, сріблом, перлами і дорогоцінним камінням, прикрашали вишивкою. В наші дні дизайнери намагаються прикрасити свої вироби металевими вставками, інкрустують маленькими кришталиками, хитромудрими візерунками у вигляді виноградної лози і ніжними блискітками. Але будьте уважні при виборі оздоблення - важливо, щоб його не було забагато, інакше наречена ризикує перетворитися у новорічну ялинку :)

     Актуальною класикою не перестають бути мереживні рукавички. Взагалі мереживо - улюблений матеріал багатьох дизайнерів, особливо мереживо кольору слонової кістки, бо такий відтінок добре підкреслює саму текстуру матеріалу. Деякі дизайнери пропонують нашій увазі блакитне або рожеве мереживо, або прикрашене розсипом блискучих перлин.

     Купивши рукавички, не забувайте, що це не тільки прикраса вашого весільного вбрання, а особливий функціональний аксесуар. Рукавички в будь-якому випадку повинні бути зручними, якщо Ви не збираєтеся знімати їх під час весільної церемонії, коли наречений стане надягати перстень Вам на пальчик. Якщо рукавички зроблені з досить щільної тканини, колечко може просто не зайти на палець. Якщо ж тканина для рукавичок буде досить тонкою, то рукавички можна буде просто не знімати, а перстеник надіти поверху. Але тоді Вам потрібно буде увесь час стежити за тим, щоб воно не зісковзнуло. Ще один мінус рукавичок - їх доведеться зняти на час весільного застілля.

    Але не женіться за модою - як відомо, модним є те, що подобається конкретно тобі. Тому враховуйте ваші особисті побажання більше, ніж на поради подруг та батьків - це ваше весілля, і тільки вам вирішувати, яке воно буде!
Додати в Twitter