Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіЗагальне

Переглядів 577

СВЯТКОВИЙ МІКС. ПОГЛЯД ДІ-ДЖЕЯ.

В нас завжди вміли святкувати! Гучно, весело -   так, щоб запам’яталося на все життя. І, справді, чоловіки можуть до кінця життя пригадувати, як танцювали танго з майбутнім кумом під час конкурсу, а жінки ніколи не забудуть , як їх на весіллі викрадали, і що робив чоловік заради її повернення. А хтось, можливо, дозволяє собі відірватись на корпоративах, подалі від сім’ї. Такі забави неможливі без музики, за українською традицією на них важливими гостями є музики. Однак час не стоїть на місці, і до святкових вечірок зараз вимоги набагато більші, ніж колись. І тут на допомогу приходить Ді-Джей ( DJ ) , функції якого на сучасних святкуваннях набагато ширші, ніж прийнято вважати.

ВЕСІЛЛЯ

На весілля, де більшість гостей – молодь, без вагань запрошують Ді-Джея, адже він може догодити і старшим людям, і молоді. Не забуде вчасно увімкнути і весільний марш, і найсвіжіший х іт. Звичайно, на весіллі не працюють Ді-Джеї у західному рзумінні цієї професії - вони не беруть вінілові платівки, не крутять їх у повітрі і не вражають останніми тенденціями «кислотної» молоді. Навпаки, на весіллі, це людина, яка досконало знає і смаки дорослих людей (зробить сюрприз і батькам наречених, і навіть бабусі), і вподобання молоді. А витримати баланс між дорослими і молодими – важко, треба знати, як втримати на танцювальному майданчику і тих, і інших. Звичайно, хороший Ді-Джей зустрінеться з молодими заздалегідь і розпитає про смаки всіх рідних і гостей, і, найголовніше, про перший танець молодої пари, найголовніший, напевно, на весіллі. Але і тут не треба на 100 % покладатися на слова господарів свята. Бувають різні випадки: «В нас інтелігентне весілля, музика повинна бути відповідною! Жодної Вєркі Сердючки!». Починається весілля, молоді танцюють вальс, але після третьої чарки прибігає хтось з гостей: «Слухай, давай щось таке.. Ну, розумієш.. щоб всі… Одним словом, Сердючка є?». І тут, посміхаючись, Ді-Джей дістає ті пісні, які, він знає, мають успіх майже на всіх вечірках.

Останнім часом стає модною тенденція запрошувати і музикантів, і Ді-Джея. Музиканти починають весілля, однак і їм треба перепочити, перекусити, і тут вступає Ді-Джей, адже фонова музика повинна звучати постійно, окрім моментів проголошення тостів, і супровід під конкурси, використовуючи свою фонотеку, найкраще забезпечить саме Ді-Джей. А після останнього танцю, вельона , залишається, як правило, тільки молодь, яка жадає найсучаснішої дискотеки, для якої зараз є всі можливості: якісне світло, потужна апаратура і найактуальніший репертуар.

КОРПОРАТИВИ

Корпоративні вечірки зараз стали невід’ємною частиною сучасного життя. Це престижно, модно і навіть необхідно, якщо компанія хоче серйозно про себе заявити на ринку. Більше того, починаються змагання між конкурентами: «Ага, вони замовили тих-то і тих-то, а ми замовимо інших, відоміших». Але більшість чомусь забувають про культуру проведення корпоративів, про елементарні правила, яких бажано дотримуватись при підготовці.

Корпоратив починається зі сценарію. Зараз фантазія сценаристів обмежується лише бюджетом компанії, хоч гелікоптером на Говерлу завезуть і влаштують пікнік. Але жодна ефектна , запланована у сценарії, дія втратить свою ефективність без відповідного музичного оформлення. Наприклад, шикарно влаштована зустріч, коли фокусники і клоуни в яскравих костюмах, на ходулях , на фоні феєрверків зустрічали гостей, не була сприйнята позитивно без музики. А достатньо було лише винести на вулицю колонки і включити, припустимо, «Кольорові Ярмарки», - ефект був би в десятки разів кращий.

Кожна корпоративна вечірка, як правило, передбачає вечір «в стилі». Модними зараз стали «середньовічні бали», «кантрі-вечір на ранчо з ковбоями», тощо. Все це передбачає специфічний музичний супровід, який заздалегідь готує Ді-Джей. І тут інколи наштовхуєшся на непорозуміння. Компанія готова заплатити за сценарій, виступ популярного артиста, але економить на Ді-Джеї. В результаті працівниця фірми, яка мала би відпочивати на святі, розгублено дивиться на сценарій і вказівки щодо коли і що вона має включати і навмання тисне кнопки, намагаючись не пошкодити святковий манікюр. І замість фанфар, які мали би привітати директора, ми чуємо «Танець маленьких лебедів», який треба було включити під час конкурсу.

А після виступу запрошених зірок української естради вечір традиційно завершує дискотека, під час якої дівчата таки зможуть запросити нового працівника на танець, і таки дізнатись, має він вже дівчину чи ні. Звичайно, Ді-Джея слід заздалегідь попросити поставити вашу улюблену пісню.

ДІ-ДЖЕЙ! ПОСТАВ МІЙ КОМПАКТ-ДИСК !

Можна ще довго розповідати про вечірки, дні народження і ювілеї. Але, погодьтеся, музика відіграє одну з найважливіших ролей під час святкування. Є місце і для ультра-молодіжних дискотек з кіловатами світла і серйозною звуковою апаратурою, знайдеться, безперечно, і затишний ресторан для святкування ювілею, де під музику своєї молодості всі пригадуватимуть найкращі моменти свого життя, або одружені будуть танцювати свій перший танець на естраді під супровід феєрверку і їхньої найулюбленішої пісні. І повірте мені, досвідчений Ді-Джей в змозі зробити будь-яке свято незабутнім для вас і ваших гостей і підібрати саме ту музику, яка є до смаку і вам, і вашим гостям. Варто лише довіритись йому і заздалегідь поділитись вашим баченням цієї події. А на святі розслабтеся, адже людина за пультом подбає про ваш хороший настрій!

Dj Олег МОСЕСОВ
+38 (067) 250 15 49
Додати в Twitter


Коментарі
Yulianovich 04.01.2010
ihor57

А після зняття вельону співають "Многая літа!" і кінець забаві. Така традиція. Збирання брудного посуду під "музичний акомпонемент", це зневага і приниження праці музиканта. За ді-джеїв не буду говорити, то вже їх справа.