Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіВесілля

Переглядів 9146

Перший танець молодят, або весільний вальс.

                                        «Перший вальс, хай коханням палають серця,
                                          Перший вальс, хай коханню не буде кінця.
                                          Перший вальс, молодята, сьогодні для вас,
                                          Перший вальс хай лунає в житті цілий час.»

 

        Перший весільний танець… На весіллі, в святковому прикрашеному залі, цієї хвилини чекають з особливим трепетом. І не тільки молодята, яким належить виконати цей танець, а й усі гості, родичі, друзі. Бо саме цим танцем розпочинається уся танцювальна частина весільного свята. То ж за традицією саме молодята першими виходять на танцювальний майданчик. Звучить музика, усі в очікуванні дива…

        Ось тут, молодята, вам треба врахувати багато, на перший погляд, дрібниць. Перш за все, потрібно дуже ретельно підійти до підбору музичної композиції. Вона повинна ВАМ подобатися,  пасувати саме ВАМ, під неї мусить бути  зручно ВАМ танцювати. І, безумовно, ця композиція повинна  викликати у вас та у присутніх  світлі, зворушливі відчуття, які викликані  великим почуттям, що привело у цей зал. Для прикладу, згадайте безсмертну мелодію, вальс з кінофільму « Мій ласкавий та ніжний звір» відомого молдавського композитора Є. Доги. Це не значить, що вона підходить усім, але однозначно викликає асоціації з вічним коханням. Пісня може бути повільна або не дуже, вона може бути зі словами або просто інструментальною. Особисто я радила би зі словами, але це все ж таки на ваш розсуд. Але пісня обов’язково повинна нести в собі зміст! І зміст цієї пісні мусить бути у коханні!

        Тепер про сам танець. Ну, по-перше він залежить від того, яку саме пісню ви вибрали. Це може бути класичний вальс, але дозволити собі його станцювати може лише пара, яка має неабиякі навички у виконанні цього непростого танцю. Я недаремно наголосила на слові «пара», бо тут дуже важливе уміння обох партнерів впоратись з цим танцем. Варіант класичного віденського вальсу можна рекомендувати лише професіоналам у цій справі. Решті, краще зупинитися на повільному вальсі. Або взагалі відмовитись від вальсу. Сьогодні існує багато пропозицій, щодо навчання та постановки весільного танцю. Але для того, щоби навчитись з нуля танцювати віденський вальс не достатньо п’яти або десяти занять, що пропонують майбутнім молодятам. Повірте, скільки разів доводилось дивитися на бідного нареченого, який перелякано рахує про себе «раз-два-три», потім таки збивається, наречена намагається його підтримати і випадково наступає йому на ногу, час втрачений, музика пішла далі і молодята з жахом чекають хвилини, коли ж уже скінчиться ця ганьба, а музика все не закінчується і не закінчується… Гірко дивитися на це, шкода молодят, грошей, що були витрачені на заняття, їх часу, а головне їх надій, пов’язаних з весільним сюрпризом. Щоби уникнути такої ситуації, рекомендую перед тим, як розпочати заняття танцями принести пісню, яку ви вибрали на свій танець. Якщо ви не знаєте початкових азів танцю, бажано скоротити цю пісню, змонтувавши її до 2-2,5 хвилин. І максимально полегшити свої танцювальні рухи до найпростіших. Повірте, краще красиво і якісно виконати декілька повільних і нескладних рухів, ніж взятись кружляти по залу та збитись через декілька тактів.

        Є ще одна порада для тих, хто зовсім не хоче або не має змоги ходити навчатися. Можна скористатися послугами професійного танцювального колективу для «прикрашання» свого танцю. Виглядає це приблизно так: ви повільно танцюєте в центрі танцювального майданчика, а навколо вас кружляють танцівниці в гарних бальних суконках. Запитайте у свого ведучого і він вам порадить такий танцювальний ансамбль. Безумовно, це не так цікаво, як самостійно виконати, щось красиве, але підходить, як варіант.

        І  якщо ми вже зупинилися на прикрашанні першого весільного танцю, хочеться порадити ще декілька варіантів. Викладання танцмайданчика серцем з квітів, яке було модним декілька років назад, вже не є популярним і багатьом просто набридло. Набагато цікавіше запросити піротехніка і в кінці танцю запалити на майданчику холодні вогні. Або вистрілити великі хлопавки з сердечок, які також мають піротехніки. Якщо зал має балкон над танцмайданчиком, можна попросити дружок посипати з нього на молодят пелюстками. Усі ці варіанти виглядають гарно, головне підійти до цього зі смаком, не перевантажити танець спецефектами та, навіть поклавшись на професіоналів, залишитись творчими та креативними.

        І, напевно, найголовніший «ефект» - дивіться один на одного закоханими очима, забудьте про всіх і насолоджуйтесь своїм першим танцем. І тоді ваша пара підкорить серця усіх присутніх.

           
                                    
ведуча
Олександра Андрієвська

Додати в Twitter


Коментарі
Надійка 29.01.2010

у мене весілял буде в етно-ситлі(сукня з фрагментами вишиванки, молодий у вишитій сорочці і т.п....), яку б композицію ви мені порадили для першого танцю???

Муж 13.07.2010

 Люди в мене весілля через тиждень. Порадьте де можна навчитись танцювати вальс. Дякую

Катруся 22.07.2010

Дуже гарно звучить пісня "Я божеволію без тебе"Дмитриченка!!Сама на весіллі чула- ніжна,ненавязлива,дуже чуттєва мелодія-заворожує....гарно підкреслить обраний вами стиль весілля.

Олена 08.08.2010

Пропоную постановку першого весильного танцю! 0672953976

Уляна та Ярослав Сороківські 17.08.2010

Постановка першого весільного танцю. Індивідуальні заняття. Творчий підхід!

Проблеми з організацією весілля?

Звертайтесь:

- оформлення брами/церкви/залу/авто

- виїзна реєстрація шлюбу

- виїзна шлюбна церемонія

- фуршет+обслуговування

- та багато-багато ін.

0978555965 та 0966489739