Реєстрація
На головну Зв’язок RSS

СтаттіВесілля

Переглядів 2190

Стильне весілля або весілля "в стилі".

            Досить часто за останні роки можна спостерігати цікаві модні тенденції в проведенні весіль. Величезний вплив на це явище має світовий кінематограф, котрий є потужним провідником нових тенденцій. Наприклад, вже нікого не здивуєш весільним платтям не білого кольору, однаковим одягом дружбів та дружок, розпискою біля весільного залу, шлюбом перед алтарем на вулиці, чи, навіть і цілим весіллям на природі. Взагалі, весілля набувають різноманітності та індивідуальності, але, часом, в гонитві за ексклюзивністю, можна перейти межу і зіпсувати власне свято. Причиною цього може стати те, що Ваші гості будуть просто не готовими до тих екстремальних експериментів, які Ви їм приготували. Щоб такого не сталося потрібно добре продумати, що можна стилізувати, а що – не варто.

            Що не рекомендується міняти в традиційному весіллі.

            Протягом багатьох років на весіллі викристалізувалася найбільш зручна та прийнятна структура. Про її елементи варта поговорити докладніше. Як тамада, я буду описувати другу частину весільного свята починаючи з ресторану. Гостей сюди запрошують взимку на 16.00-17.00, влітку на 17.00-18.00. Тут все починається з церемонії зустрічі молодят батьками, далі, як правило, починається вітання молодят (дарування, перепій  т. д.). Після того, як гості зробили благочинні внески в фонд молодят, усі проходять до столу. Оптимально перший застільний період мав би тривати від години влітку і до півтори – взимку. Початком танцювального блоку повинен бути перший танець молодят. Проміжки між застіллями мають тривати від півтори до двох з половиною годин. Друге та третє застілля оптимально тривають близько години. Якщо скласти разом всі часові проміжки, можна собі приблизно уявити оптимальний час завершення весілля. Немає потреби мучити гостей та молодят до самого ранку.

            Окремо потрібно наголосити, що молодята повинні запізнитися до ресторану від 15 до 30 хвилин. Привозити туди гостей за кілька годин до початку свята вважається несмаком. Якщо вони приїхали з іншого міста – простіше організув ати їм екскурсію містом. Не рекомендується також робити на весіллі повний фуршет.

            Що потрібно стилізувати на весіллі.

            Навіть якщо Ви не робите весілля в якомусь стилі, внести в нього якусь індивідуальність просто необхідно. Такими елементами можуть бути: транспорт наречених, одяг наречених, перший танець молодят, елементи весільної шоу-програми (цигани, факіри, гуцули), деталі весілля, котрі стосуються тільки молодої пари (бокали, обіцянки один одному тощо), оформлення залу та багато іншого.

            Що потрібно стилізувати дуже обережно.

            Окремо хочу розповісти про елементи весілля, котрі потрібно стилізувати дуже обережно і продумано. Дуже уважно потрібно підійти до вибору стильного залу для проведення свята. Молодята можуть бути хоч сотню разів екстрималами, альпіністами, скалолазами, але організовувати весільну забаву на даху хмарочоса чи на вершині Говерли варта тільки при умові, що всі гості поділяють Ваші смаки та захоплення. Замовити, в якості музичного супроводу, духовий оркестр – цікава думка. Але, чи не набридне він Вам чи Вашим гостям вже через годину. Але одягнути звичайних весільних музикантів в уніформу пожежників другої половини ХІХ століття – можна. Виконати цікавий стильний перший танець молодого подружжя і використати в якості допоміжних персонажів, оформлення, декорацій - дружбів, дружок, музикантів, батьків, частково гостей – цікаво, а вказати в запрошенні на весілля в графі дрес-код – костюми Адама і Єви – це буде перебір, якщо, звичайно, це не нудистське  весілля.

            Для того, щоб визначити елементи, котрі можна стилізувати, потрібно спроектувати їх на себе. Наприклад, чи цікаво було б Вам потрапити на весілля, де грає живий роковий гурт, але грає протягом всього весілля. Наскільки би Вас вистарчило? І так прикладаючи до себе кожен момент весільного свята, можна більш-менш вірно визначити форму та засоби стилізації.

            Наскільки можна стилізувати весілля.

            Стилізація, навіть найвдаліша, якщо вона триває ціле весілля, може набриднути. Тому її потрібно обмежувати часовими або територіальними рамками.

Зараз досить часто можна бачити весілля, на якому влаштовані два чи три танцювальні майданчики. На одному майданчику звучить традиційна весільна музика, на іншому працює ді-джей, ще на іншому – ретро 80-х років або джаз, блюз і т. д. При такому вирішенні територіальної стилізації гості мають можливість вибрати те, що їм найбільше подобається.

              Часова стилізація може тривати від однієї години до двох чи трьох годин максимум. Найчастіше стилізують початок весілля (включно з першим танцем) і завершення весілля (коли наречена вже кинула вельон чи весільний букет і офіційна частина вже завершена.) Стилізація на завершення весілля – це, як правило, дискотека від відомого ді-джея з улюбленою в молодіжній компанії музикою, катання з друзями-байкерами на мотоциклах нічним містом і т. д. Стилізація початку весілля може демонструвати як різні епохи, різні країни, так і різні звичаї, традиції і т. д.

            Як вибрати стиль весілля.

            Найголовнішим критерієм вибору стилізації свята є Ваша особиста симпатія. Якщо подобається якась епоха, тенденція в моді, художній фільм, течія в музиці – беріть це за основу Вашої творчості і фантазуйте. Головним правилом Ваших фантазій повинна бути гармонійна поєднуваність різних елементів в одне органічне ціле. Тільки тоді Ваше весілля справді стане цікавим і незабутнім.

Додати в Twitter